Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Årets bilmodeller

  Årets bilmodeller

  Bilar är en rolig och trevlig tillgång att ha och äga idag. Men många människor har idag ett väldigt stort intresse för bilar. Inte bara att köra dem men också att ställa ut dem. Det finns många olika bilevent och bilevenemang att besöka. Och ett av de är ”Årets bil i Europa 2021”. Varje år vinner en bil och förra året var det Peugeot 208 som fick titulera sig ”Årets bil”. År 2019 var det Jaguar I-pace som vann och är den första elbilen att vinna ”Årets bil i Europa”. I år har flera elbilar nominerats och i mars kommer vinnaren att presenteras. Det är 38 bilar som man väljer ut, men listan är dock rörlig. Det vill säga att när som helst kan det bytas ut eller falla bort bilar fram till och med november. Men efter det offentliggörs den slutgiltiga listan och den kan alltså inte ändras. Några utav bilarna som är med i år är, Audi A3, BMW 2 Gran coupe, BMW 4-serie, Citoen C4, Cupra formentor och många fler. Det som skiljer årets bilar från tidigare år är att det är alltfler elbilar som nominerats. Juryn består av 60 motorjournalister från hela Europa. Juryns uppgift är att utvärdera bilmodellerna och därmed rösta fram en vinnare. Dock kan inte samma bilmodell vinna flera gånger, så de bilar som vunnit i tidigare år kan alltså inte vara med i omröstningen. Utan bilarna måste vara helt nya.

   

  Mer om bilar och bilmodeller

  Bilar är ett brett och populärt ämne och bilhandlarna utvecklar bilmodellerna hela tiden. Nu är elbilar ett stort ämne i bilvärlden och i samhället och därför fokuserar bilhandlarna mycket kring de. Det finns både för och nackdelar med elbilar men ur miljösyn är elbilar bättre för framtiden. Då elbilar drivs på el släpper de inte ut lika mycket avgaser som en bil som drivs med bensin gör. Och därmed vill man lansera fler elbilar. Nackdelen med elbilar är dock att man inte kan köra lika långt med dem som med en bensindriven bil, innan man måste ladda dem. Samt att man inte får samma motoreffekt som man får med en bensindriven bil.

  Bilar och användning

  Det finns ofantligt många bilar och modeller och bilen har inte bara blivit ett kärt färdmedel utan mycket mer än så. Beroende på vad man ska göra med bilen, väljer man bil därefter. Det finns alla typer av bilsporter och event för bilar idag. Till exempel bilcruising, bilutställningar, bilrace, bilmässor med mera.

  Syfte med bilar och utställningar

  Som ovan nämnt är bilar ett mycket stort intresse för många och också deras syfte med att ställa ut sin bil. På utställningar får man inte bara visa upp sin egen bil utan man får dela samma intresse med andra bilintresserade. Dessutom får man se andras bilar och kan dela tips och råd med varandra. Många förknippar bilutställningar med lyxbilar men så är inte alltid fallet. Det är lite beroende på vad det är för typ av bilutställning. Men i många fall kan det vara ”vanliga” bilar som ställs ut.