Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Att tänka på vid en bilträff #2

  Att tänka på vid en bilträff #2

  Det är dags för den andra delen i vår artikelserie om vad du absolut inte ska göra när du åker till en bilträff. I den första delen berättade vi om varför du aldrig ska röra en annan persons bil utan deras tillåtelse, hur viktigt det är att du har koll på dina barn och varför du aldrig, aldrig ska kritisera någons bil. Men det finns mycket mer än de tre tipsen som du måste tänka på när du åker till en bilträff. Och nu när sommaren snart är här är det bäst att du börjar läsa på om vad du ska tänka på redan idag! I den här artikeln kommer vi att prata om varför det är viktigt att du inte tror allt om bilar, varför ingen gillar en lång monolog och varför det mest irriterande är personer som förstör ett riktigt bra foto.

  Tro inte att du vet allting

  Om du har massor av kunskap om bilar, eller en bil som du ser vid en bilutställning, ska du inte använda det som ett tillfälle att utbilda eller försöka lära ägaren till bilen om hans egen bil. Den sista personen vid en bilträff vill prata med är den som vet allting. Det spelar ingen roll om du har världens bästa tips över hur du kan fixa en liten detalj på bilen, eller var de kan hitta de bästa leverantörerna av bildelar. Gå aldrig in i en sån diskussion om inte bilägaren själv initierar den. Vissa bilägare vill inte prata om sådana saker, så håll dina lysande idéer för dig själv till dess att du förstår att det är okej.

  Långa historier

  Något annat du absolut inte bör göra vid en bilträff är i en lång monolog berätta en historia om hur du själv har ägt en liknande bil någon gång för länge sedan, typ 1984. Trots att många bilägare uppskattar att dela sina erfarenheter och upplevelser med en specifik bil eller bilmodell, så gör du bäst i att vänta på att de själv väcker frågan om du nämner att du har ägt en likadan bil. Om bilägaren inte frågar dig så vill han förmodligen inte prata om det. Det handlar egentligen om vett och etikett och att läsa av vad som du bör säga är inte raketforskning i slutändan.

  Förstör inte foton

  Det kan vara riktigt svårt för en professionell fotograf att få riktigt bra bilar under populära bilträffar. Hur mycket du än vill njuta av bilträffen ska du alltid hålla ögonen öppna för att inte första ett foto när någon försöker ta en bild på sin bil eller någon annan bil. Förutom att det visar att du är trevlig och medveten om situationen hjälper du också fotografen som förmodligen har många bilträffar att delta vid och att få till en bra bild är ett sätt för honom att få en större portfolio. Få personer gillar människor som hoppar in i bilden från ingenstans. Så var smart och låt fotograferna göra det dem är bäst på – nämligen att fota.