Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Att tänka på vid en bilträff #3

  Att tänka på vid en bilträff #3

  Det är dags för den tredje delen i vår artikelserie om saker du absolut inte ska göra när du besöker än bilträff. Nu när sommaren närmar sig så kommer även bilträffar att utspela sig lite runt om vårt avlånga land. I de tidigare delarna har vi berättat att du varför du ska hålla koll på dina barn under en bilträff. Men också varför det är så viktigt att du inte förstör ett bra fotografi, varför ingen är intresserad över dina historier om olika bilar och varför du aldrig ska röra vid någon annans bil. I den tredje delen kommer vi att skriva ett par saker som för många borde vara självklarheter. Men som vi fortfarande ser utspela sig under bilträffar än idag. Med det sagt: här kommer den sista delen i vad du absolut inte ska göra under en bilträff.

  Stjäl inte

  Det är sorligt att ens behöva skriva det här. Men ju större bilträff du är vid, desto högre är chansen att någon stjäl något som inte är sitt. Det kan handla om olika delar för bilen, eller handväskor, plånböcker eller mobiltelefoner. Du ska aldrig åka till en bilträff och se det som en chans att stjäla från andra. Inte endast kommer du att då ha mycket roligare under bilträffen, men du kan också fylla en viktig roll i att hålla utsikt efter de som stjäl. Alla arrangörer av bilträffar uppskattar ärliga besökare och har du tur så kanske du får en gratisbiljett till nästa år om du hjälper dem. Men samtidigt vill ingen besökare känna att de lever i någon dystopisk polisstat, men tyvärr så finns det många tjuvar där ute så det gäller att hålla ögonen öppna.

  Du som alltid gör det lite bättre

  Det finns en grupp besökare vid bilträffar ingen klarar av. Den som skryter, överdriver och alltid är lite bättre. Det handlar om att personen har polerat, vaxat och tvättat sin bil lite finare än andra. Att personens bil har lite starkare motor, bättre däck och finare rattmuff. Vare sig det är en direkt form av kritik eller bara skryt, så ska du aldrig åka till en bilträff och försöka överglänsa andra genom att skryta om din bil. Ingen gillar den personen! Du kommer mycket längre genom att vara ödmjuk och visa upp din bil utan att skryta. Inte bara kommer du att bli mer populär, utan du kanske få en och annan vän genom att bete dig på ett sådant sätt.

  Respektera närområdet

  Många unga bilägare som åker till en bilträff tror att de kan göra vad som helst när dem är där. De glömmer ofta bort att de lokala företagen i närheten av arrangemanget ofta är vad som gör att det år att arrangera bilträffen rån första början. Det är faktiskt olagligt att skräpa ner! Om du glömde bort delen i livet där du lärde dig att du alltid ska städa upp efter dig själv så behöver du kanske åka tillbaka i tiden och lära om dig det på nytt. Det betyder att ta hand om ditt skräp, samla ihop plastpåsar, ölburkar, papperstallrikar och allt annat som måste slängas.