Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Att tänka på vid en bilträff

  Att tänka på vid en bilträff

  Som med allt här i världen finns det vett och etikett för allting. Och nu när sommaren närmar sig kommer årets bilträffar allt närmare. Därför tänkte vi att det är i ordning att presentera vad du bör tänka på när du åker till dina bilträffar. Vare sig det är den första gången du besöker en bilträff om du är en återkommande besökare finns det vissa saker du absolut inte ska göra under en bilträff. Med det sagt – här några riktlinjer om vad du ska göra under en bilträff.

  Rör inte bilarna!

  Oavsett hur cool och helt fantastiska bilarna är på bilträffen du besöker är det otroligt oförskämt att röra ett fordon utan en explicit tillåtelse från ägaren av bilen. Det här är den absolut viktigaste regeln vid en bilträff, och om du bestrider den, bestrider du en oskriven gyllene regel vid varje bilträffar. Det här betyder inte enbart att du ska hålla dina fingrar borta från bilar, utan även se till att du inte oavsiktligt stöter till en bil, eller att din jacka eller liknande rör vid en bil. Ägare till bilar vid bilträffar spenderar väldigt många timmar innan de ställer ut sina bilar. De rengör, polerar, vaxar, och mycket, mycket mer för att bilen ska se så perfekt ut som möjligt. Och dina flottiga fingrar är det sista de vill ha på lacken.

  Håll koll på dina barn

  Att ta md sina barn till en bilträff är inte som att ta med dem till en lekpark. Vid bilträffen är det absolut viktigaste vad vi skrev om under den första punkten. Nämligen att inte röra bilar. Och barn har en tendens att peta på allting de ser utan att tänka över konsekvenserna av sitt handlande. De kan även slänga leksaker, eller knuffa varandra medan de leker och råka stöta in i en bil. Det är superviktigt att du håller koll på ditt barn under bilträffen så att de inte förstör någon annans egendom. Vid flera bilträffar finns det ofta lekplatser uppsatta för barn långt bort från bilarna så att de inte råkar förstöra något. Föreställ dig att du tar med dina barn till en porslinsbutik – det är en riktlinje du kan använda dig av när du funderar över vad dina barn kan och inte kan göra under en bilträff.

  Kritisera bilar

  En annan sak som man absolut inte ska göra är att öppet kritisera en av bilarna vid en bilträff såtillvida du inte har blivit förfrågad av bilägaren att ge kritik och eller feedback till hans bil Det spelar ingen roll om du precis har sett en bil som inte har blivit tvättad på tio år, om den är ful, eller om den inte ser ut att vara på rätt plats. Här gäller samma regler som i dagis: om du inte har något snällt att säga, säg då ingenting alls. Om en bilägare har tagit sig tiden att betala för att vara med i bilträffen och till och med tagit med sin bil dit, så kan man utgå från att de verkligen älskar sin bil. Och de behöver då inte höra din negativa kritik om deras bil.