Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Cadillac – allt om

  Cadillac - allt om

  Den bil som det gjorts mest sånger om i hela världshistorien är den vackra Cadillacen. På 50-talet sjöng Elvis Presley om denna bil och han köpte till och med en själv som lackades rosa. Cadillacen var av 1955 års modell och riktigt het. Ytterligare en person som sjöng om bilen och lovordade den mycket allas Chuck Berry. Ett amerikanskt band som hette Good Charlotte skrev också om den. Idag finns bilfirmor som har specialiserat sig på amerikanska bilar. De säljer årsmodeller från år 1950 till 2018 års modeller. Cadillac är alltså ett populärt bilmärke som har stått sig väldigt bra genom åren både i kvalitet och komfort.

  Köpa en äldre “jänkare”

  Att köpa en äldre “jänkare” är en riktigt bra investering inför framtiden. Pengarna finns kvar tills man blir pensionär och värdet på bilen kommer inte att sjunka alls utan tvärtom. Bilen innehåller mycket plåt och krom och det är det folk verkligen vill ha när de skall köpa en amerikansk bil. De finns både med och utan cab, men båda är lika eftertraktade. Sitter det dessutom originaldelar på hela ekipaget är det ett extra plus. Ett av företagen som säljer amerikanska bilar heter AS Cars och ligger i Dalskog. Det startades 1978 av en man som heter Gunnar Wilhelmsson. Han säljer veteranbilar, specialbilar, vanliga begagnade bilar och mycket mer. Han har många bra kontakter i USA och tack vare det kan han sälja bilar till hyfsade pris till kunderna.

  Han importerar även bilar som är skadade och lagar dem själv. Han äger ett eget bilplåtslageri så det passar perfekt till den här verksamheten. Även reservdelsbilar finns hos honom om något behöver bytas på den amerikanska bil man investerat i. Alla bilar som importeras lastar hans företag själva för att minska skador och annat som annars kan inträffa, och naturligtvis för att få ner fraktpriset som annars kan bli mycket högt. Många firmor som jobbar med att importera amerikanska bila hämtar sina bilar i Göteborgs hamn. De fraktas sedan på en biltrailer till firman för att göras i ordning för kunders räkning. En Cadillac från åren 1960 till 1970 innehåller väldigt mycket plåt, kraft och lyx. Och de är vackra. Mycket vackra!

  Cadillac – en bil med status

  Cadillacen har idag fått tillbaka sin status och är en riktig klassiker bland de amerikanska vrålåken. Många gånger när man köper en Cadillac kan det faktiskt vara så att den inte gått särskilt väldigt många mil. Visserligen drar den lite mer bensin än en liten bil, men inte så mycket som gemene man tror. Att äga en amerikansk bil är inte så dyrt,, så ska man göra en investering är detta ett mycket bra alternativ. Denna bil var väldigt vanlig i Amerika och därför är den så populär att importera till Sverige. Eftersom det finns många i Sverige kan prisnivån hållas låg. Man kan få tag i en väldigt vacker bil för från 70 000 kronor och uppåt. Sista året som Cadillac tillverkade cabriolet-modellen, alltså ett tak som går att fälla upp var 1970. Sedan blev det bilar utan nedfällbart tak.