Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Kända Sportbilsvarumärken

  Kända Sportbilsvarumärken

  Att investera i en sportbil eller sportvagn, som det även kallas av många, är helt enkelt att investera i en bil som med sin design och konstruktion ska kännetecknas av att vara sportig. Detta innebär dock inte att bilen ska vara utrustad med kraftiga och starka motorer och att den ska användas för enbart tävlingar. En sportbil ska istället vara lättviktig och enkel att kontrollera på vägbanan.

  Många sportbilar är en-eller tvåsitsig och har ofta ett tak som man kan fälla ner eller ta bort.Det finns många fördelar med att investera i en sportbil då de inte bara är tjusiga för ögat utan även är hållbara och har en väl genomtänkt och utvecklad design. I denna artikel har det listats några kända och eftertraktade sportbilsvarumärken samt vilka, om det är någon av deras modeller, som sticker ut lite extra på vägbanan och har blivit väldigt populära att investera i.

  Chevrolet Corvette och Jaguar

  Detta mycket kända amerikanska varumärke lanserade sin första sportbil redan år 1953. Denna modell tillverkas fortfarande och har en utvecklad design för att passa fler användare.Corvetten har tillverkats i sju olika generationer och beroende på när de tillverkades benämns de med ett nummer från 1-7 med C framför. Den allra första modellen kallas då C1. Idag har Chevrolet Corvette sålts i ungefär 1 miljon exemplar världen över och är, trots sin lite svalare start, ett av världens största sportbilsvarumärke idag. Varumärket Jaguar som ägs av indiska Tata Motors startade sin karriär med att tillverka sidvagnar för motorcyklar.

  Deras produktion utvecklades snabbt och de började senare tillverka bilar. Idag är Jaguar mest kända för sina väldigt lyxiga sportbilar som är mycket eftertraktade.Deras första sportbil fick namnet SS I och visades först för allmänheten år 1931. De visade bilserien på London Motor Show och fick direkt ett lyft och stor uppskattning från besökarna. Efter det har varumärket bara växt och växt till att idag vara ett sportbilsvarumärke som står för klass och lyxig design.

  Ferrari och Mercedes-Benz

  Ferrari – alla har vi någon gång hört talas om detta jättevarumärke inom bilbranschen och betraktat deras oerhört väldesignade sportbilar. Ferrari är ett italienskt bilvarumärke som grundades år 1928 av Enzo Ferrari. Ferrari är framförallt kända för sina sportbilar som används i tävlingar. Fram till 1940-talet var de helt inriktade på detta ändamål. Efter detta startades deras produktion med att tillverka sportbilar som sedan blev en stor sensation. Den första Ferraribilen importerades till Sverige år 1952. Idag är det fortfarande enbart Autoropa som är importör och återförsäljare av Ferrari i Sverige. Det tyska varumärket Mercedes-Benz har en mängd olika eftertraktade sportbilar i sitt sortiment. De mest populära är AMG, SLK, SLR McLaren samt SLS AMG. Samtliga av dessa modeller är ren lyx och har en väldigt sportig design och hög kvalitet.

  Varumärket Mercedes-Benz grundades redan år 1926 av Karl Benz och Gottlieb Daimler. Varumärket växte snabbt och fick stor support av bilhandlare och privatpersoner tidigt. Idag säljs deras bilar världen över till entusiastiska bilälskare. Deras sportbilar kan ofta ses på bilmässor och tävlingar och att investera i en bil från Mercedes-Benz garanterar en bil i världsklass som aldrig sviker.