Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Kinesiska bilvarumärken

  Kinesiska bilvarumärken

  Det finns ganska många olika kinesiska bilmärken och däribland BYD, Brilliance, Zotye, Green Field Motor och Baolong. Som många andra länder så har man olika kvalitet på bilarna, Kinas bilmärken är tyvärr inga undantag. En del är bättre och en del behöver utvecklas och förbättras lite.

  BYD

  BYD är ett högteknologiskt företag som grundades 1995. De tillverkar både fordon och elektronik. När det kommer till deras fordon så är det främst elbilar som ligger i deras fokus. Deras filosofi är att ta tillvara på solenergin som kommer på dagen och som sparas under nätterna. De ser det som deras uppdrag att det bara kommer vara eldrivna fordon hädanefter för att minska eller att helt få bort utsläppen.Brilliance – detta företag och märke har inte haft någon större lycka i sina konstruktioner. De har haft bilar som har varnats för att de har varit dödsfällor. Men trots detta så har inte företaget gett upp utan de vill göra allt de kan för att de ska få in en bil på marknaden som håller i testen, som inte ska räknas in som livsfarlig. Men de har skrivit kontrakt med en svensk bilimportör och hoppas på att få fram en bra bil som ska kunna säljas här i Sverige. Det största problemet är fortfarande säkerheten.

  Zotye grundades år 2003 och 2006 startades Zotye international automobile trading co som senare började exportera bilar till olika delar av världen. De tillverkar olika typer av fordon, allt från vanliga passagerarbilar till lastbilar och minibussar. Zotye har fyra produktionsbaser Yongkang, Hangzhou, Xiangtan och i Changsha i Kina. Zotye är en av Kinas första företag som fått licens att tillverkar nyenergibilar. Tyvärr så har en av deras senaste modeller kritiserats för att den är alldeles för lik en annan tillverkares bil.

  Green Field motor och Baolong

  Det här är ett relativt nytt företag, det grundades år 2010 och de har hittills tillverkat en SUV och de håller på att utveckla en elbil. Baolong – Företaget har fler än 20 olika patent, fler än 50 fordonssorter vilket även ger över 700 olika modeller. Det är ganska mycket som hänt sen de grundades 1998. De tillverkar olika typer av fordon, men främst lite större bilar, skåpbilar och lastbilar. När det gäller Baolong, eller Guangdong Baolong Automobile Co som är företagets fulla namn, så behåller de inte bilarna enbart i Kina. De har många länder som de exporterar till, i stort sett i hela världen.

  Det finns olika bilmärken från olika delar av världen. Även om inte alla märken kommer till alla länder så finns de där. För den okunnige så kan dessa namn tyckas vara helt främmande, man har aldrig hört de tidigare. Om man ska köpa en ny bil så är en kinesisk bil ett lika bra alternativ som någon annan. Det man måste göra, oavsett land och märke, är att läsa på, kolla på recensioner och olika tester. Är den säker, är den prisvärd och vad kostar den att äga är några av de frågor som man ska fråga sig själv. Ge kinesiska bilar en chans, det kan bli en ny bästa vän.