Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Maserati

  Maserati

  Maserati är ett bilmärke från Italien som tillverkar exklusiva lyxiga sportbilar, vissa bilar som tillverkats har man deltagit i tävlingar med.  Företaget grundades 1914 i staden Bologna i Italien av Alfieri Maserati, men hans fem andra bröder är också på något sätt inblandade i företagets bilproduktion Dock ligger huvudkontoret sedan 1940 i staden Modena. Till en början tillverkade man endast Racingbilar med syftet att tävla men på senare tid kom det fler och fler tillverkade bilar.

  Biltyper

  Maserati har många olika modeller av flera biltyper men deras flesta modeller är sedan, cabrioleter eller sportbilar. Dock har de nu på senaste kommit ut med en SUV modell kallad Levante, det är en lite lyxigare modell av de andra SUV bilarna som tillverkats av andra bilmärken, denna mycket fin utrustning invändigt. Den har 350 hästkrafter på en V6 motor, accelererar från 0-100 på 6.0 sekunder. Denna bil har 4 avgasrör.

  Sportbilar

  Maserati har många sportbilar det är de mest kända för. Exempel på vissa bilar som är populära är, Maserati GranTurismo, Maserati Spyder, Maserati GranCabrio och Maserati GranSport.

  Dessa sportbilar kan svida lite i plånboken men det är klart värt det om man känner att man vill köra en snabb och sällsynt bil. Majoriteten av Maseratis bilar har ganska kraftfulla motorer med ca 300+ hästkrafter.

  Återförsäljare

  Det finns väldigt få återförsäljare för Maserati i Sverige dock finns det vanliga bilfirmor som har Maserati bilar till salu men inte någon officiell återförsäljare just i Sverige.

  Konkurrenter

  Maserati har ett x antal konkurrenter som också tillverkar bilar av samma klass alltså sportbilar mm. Det skulle kunna vara McLaren, Lamborghini, Ferrari, bugatti, Aston Martin och flera. Dessa är också ganska fixerade vid att få stilrena och snabba sportbilar och de använder varandras ideer mot varandra. Tex Ferrari har nu också tillverkat en SUV modell, så man kan säga att de tar varandras ideer för att utvecklas mer.

  Maserati Levante

  Maseratis egen SUV kallad Levante är en populär familjebil som är rymlig, lyxig och snabb. Detta är också första bilen från Maserati som har dragkrok. Enligt Maserati är porsche cayenne deras främsta konkurrentmodell när det gäller konkurrensen på just denna bil men man konkurrerar också med många fler såsom de tyska bilmärken, BMW, Mercedes mm, då även dessa har liknande koncept att tillverka SUVbilar som är snabba och lyxiga.

  Maserati har tillverkat denna bil med både bensin och dieselmotorer, bägge är V6 motorer dock finns det en ytterligare variant av bensinmotorn det är med dubbelturbo. Den vanliga bensin V6 motorn ska dock inte säljas i Sverige som det ser ut, utan endast den bensindrivna dubbelturbo samt den dieseldrivna motorn. Dieselmotorn är V6 med 275 hästkrafter, bensinmotorn utan dubbelturbo har en motor på 350 hästkrafter och bensinmotorn med dubbelturbo har 430 hästkrafter. Oavsett motor så är det alltid åttaväxlad automatlåda på bilen. Priset börjar från 765 000:- och det är på dieselmotorn sedan går priset upp mer beroende på vilken av motorerna dock beror det också mycket på vad för utrustning bilen har.