Klassiek rijden

  Se alla nyheter

  Spänningen med bilträffar

  Spänningen med bilträffar

  Bilträffar har funnits i flera decennier och det har blivit att mer populärt att svenskar reser och är delaktiga under en bilträff på sommaren. Men vad är det egentligen som gör det så spännande och roligt med en bilträff? I den här artikeln försöker vi att reda ut alla frågor du kan ha kring bilträffar.

  Spänningen först

  Många personer undrar ofta vad som är så spännande med en bilträff och vad som gör en bilträff bra. Och svaret på frågan är enkelt. Det handlar om: bilar, bilar, och ännu fler bilar. Bilträffar handlar inte bara om att samla ihop en massa bilar och visa vad de går för. Okej, det är en stor del av det hela. Men det är inte det enda som händer under en bilträff. Om du någonsin har varit på en bilträff så vet du vad som händer där. Det är flera olika tävlingar där deltagare kan tävla om: den bästa bilen i showen, den bäst designade bilen, den mest skräddarsydda bilen, och den mest behållna bilen. Det finns till och med bilträffar där det finns en bikinitävling, och vissa anser att det är den bästa delen med en bilträff.

  Första gången på en bilträff

  För den person som tar med sin bil till en bilträff för första gången kommer att för evigt komma ihåg den dagen. Precis som sin första skoldag. Efter de har kommit fram till utställningen får de tillfälle att rengöra bilen en sista gång för att den ska se perfekt ut inför inställningen. Och sedan köra iväg till tävlingen där en jury bedömer bilen utifrån olika faktorer. Om du tycker det låter konstigt så föreställ dig att det finns hundutställningar, kattutställningar, och flera tusentals andra utställningar där den gemensamma nämnaren är densamma: det handlar om att visa upp något. Personligen tycker jag att det är ganska tråkigt att titta på hur hundar går runt och visar upp sig, men jag kan enkelt spendera tre dagar och spatsera runt och titta på bilar.

  Hundratals bilar visas upp

  Av de hundratals bilar som ställer upp i en bilutställning är det bara en handfull som vinner priser och utmärkelser i slutet av tävlingen. De få som vinner har blivit bedömda av en jury att ha de snyggaste bilarna. Och om det är din första bilträff du deltar i och du vinner ett pris, ja, då måste du ha en riktigt snygg bil. Många personer som inte ens äger en bil går till bilträffar för att titta på alla olika typer av bilar som finns där. Det finns tusentals personer världen över som går till bilträffar som inte ens har med sig en bil att visa upp själv. Det visar hur stort det här fenomenet är och hur många som uppskattar det. Trots att en bilutställning inte bedöms vara likgiltigt som en sport finns det många tävlingar som utspelar sig under en bilträff. Och för de som deltar är det en tävling på blodigt alvar. Precis som fotboll, hockey, innebandy, basket, eller någon annan sport du kan komma att tänka på.